Teodor Christiansson

Vitt te - det vita guldet

Vitt te har blivit väldigt populärt de senaste åren, men vad är egentligen vitt te?

Allt sorters te - svart, grönt, vitt och oolong kommer från samma planta, Camellia Sinensis. Processen efter att bladen är plockade är det som avgör vilken typ av te den slutgiltiga produkten blir. 

För att få vitt te plockar man endast de vita tebladsknopparna och de små späda, silverfärgade bladskotten från tebusken. De fina skotten plockas förhand en gång om året, under våren och torkas sedan genast varsamt. Det får varken hettas upp, valsas eller oxideras utan knopparna och bladen behålls hela och ger en svagt blommig doft. Kvaliteten på knopparna är helt avgörande och i Kina är de fina fjuniga knopparna enormt eftertraktade. Trots tebladens vita färg blir teet ändå när det är bryggt svagt bärnstensfärgat. Det vita teets utsökta smak och tebladens nästan ömtåliga utseende gör att teet uppfattas som extra elegant, och det är mycket riktigt ett exklusivt te som är mycket eftertraktat bland tekännare. 

Några av våra mest populära vita teer är: 


White Cassis
Ett vitt te med både svarta och röda vinbär, mjukt blommig och fruktig!  Läs mer här.



Vit Lundablandning
Vår alldeles egna signaturblandning med vitt te som bas! Milda, blommiga och friska toner! Läs mer här.


Haväng
Ett vitt te med frisk havtorn, persika och solrosblommor. Läs mer här.


Vit Earl Grey

Klassisk Earl Grey baserat på vitt te. Ett mjukt och kvalitativt alternativ till vanlig Earl Grey! Läs mer här.