Åsa Skeppstedt

Serviser på Java

På Tehuset Java har vi ett brett utbud av porslin. Hos oss hittar du klassiska serviser med år av historia men också nya favoriter. Här kan du läsa lite mer om några av våra vackra serviser.

Rörstrand Ostindia

1932 lanserades servisen Ostindia av Rörstrand. Inspirerat av ett kinesiskt porslin från 1700-talet. En skärva porslin från ett förlist skepp, tillhörande det Svenska Ostindiska Kompaniet, fick stå modell för detta numera klassiska porslin.  

Ostindia har under åren moderniserats och omtolkats i ny systerserie, Floris. Men det klassiska mönstret är fortfarande detsamma som på 1700-talet.  

På Tehuset är vi stolta över att kunna erbjuda er en designklassiker och en skärva historia från en svunnen tid. 

Spode Blue Italian

En brittiskt, tidlös klassiker. Spodes Blue Italian lanserades första gången 1816 och har sedan dess varit i produktion. Den blåvita designen är inspirerad av den italienska landsbygden.  

Spode är den äldsta och en av de främsta porslinstillverkarna i England. Företaget grundades redan 1770 i industriområdet Staffordshire. Än idag tillverkas porslinet där. 

Hos oss hittar du ett brett utbud av Spodes vackra porslin. 

Sthål 

2012 presenterade Susanna Theander och Helena Åkesson-Liedberg sin första keramik-kollektion, Arabesque 

Grundarna av Sthål har sin bakgrund i grafisk design och en gemensam kärlek till mat. Däri föddes idén till Sthål. Porslin i vackra, naturnära färger och mönster som för tankarna till naturen och skogen. Allt är tillverkat i vit stengodslera och är av hög kvalité, både diskmaskinsäkert och ugnsfast.  

Vi är lyckliga över att kalla oss återförsäljare av detta vackra svenska porslin. 

William Morris

William Morris var en av Englands största och mest inflytelserika designers. Än idag inspirerar han formgivare världen runt.  

Under 1800-talet var Morris verksam som konstnär, formgivare och författare. Mest kända är hans tyger och tapeter. Men hans mönster återfinns på en mängd produkter. Alla mönster hämtar inspiration från naturen och botaniken.  

Hos oss kan du botanisera bland flera av hans klassiska mönster, tryckta på vackert kvalitetsporslin. 

Mon Amie

År 1952 så servisen ljuset för första gången. Mon Amie är ursprungligen formgiven av Marianne Westman och producerades av Rörstrand mellan 1952–1987. År 2008 togs serien på nytt i bruk. I och med Marianne Westmans 80-års började servisen åter produceras, i en modernare tappning. Mönstret är fortfarande detsamma, den koboltblå blommas som egentligen var en skiss av en Skvattram. 

I våra butiker kan du botanisera blad detta välkända och mycket älskade porslin. Du finner allt från koppar och skålar till textilier. 

Dunoon

Detta familjeföretag har sedan starten 1974 i Dunoon, Skottland producerat muggar och koppar av hög kvalité i benporslin. Idag ligger fabriken i Staffordshire, England. Dunoon erbjuder ett enormt galleri av mönster, färger och former. Vad du än letar efter som kommer du hitta något som passar. 

Vi har ett stort utbud av allt det som Dunoon har att erbjuda. Koppar med allt från blommor och fåglar till fotbollar och det periodiska systemet. Detta gör Dunoonmuggarna till den perfekta, riktigt personliga presenten. 

Roy Kirkham

Även detta är ett familjeföretag med sina rötter i Staffordshire, Keramikindustrins hemstad i England . Där har detta benporslin tillverkats sedan starten 1970. Roy Kirkhams porslin är typiskt engelskt med vackra mönster och sirliga former. 

Hos oss hittar du några av dess populäraste mönster. Bland annat Redoute Rose och Garden Birds. 

Denby

En brittisk anrik porslinsfabrik, döpt efter platsen den ligger på. Fabriken grundades redan 1809 och ligger än idag i samma lokaler. Denby är kända för sitt högkvalitativa, exklusiva porslin som tillverkas för hand. Designen är klassisk och traditionell samtidigt som den utforskar den moderna enkelheten, tidlöshet när den är som bäst!

Vi har ett sortiment från Denby där vi plockat ihop färger och mönster för att förgylla varje kök och hem.