Åsa Skeppstedt

I samarbete med Solvatten – Ekologiskt Grönt Te

I slutet av november förra året gick vi ut med vårt nya samarbete med Solvatten, en organisation som kämpar för rent vatten och en hållbar framtid. Nu tar vi samarbetet ett steg längre. Vi lanserar stolt Solvatten Ekologiskt Grönt Te.

Sedan starten av samarbetet har vi jobbat med att ta fram en konkret produkt som kan hjälpa Solvatten i deras viktiga arbete för rent vatten och en hållbar framtid. Vill du läsa mer om Solvatten och deras arbete kan du läsa vårt tidigare inlägg här. Äntligen kan vi, i samband med World Water Week, lansera vår produkt. 

Teet vi valt är ett grönt ekologiskt Sencha. Vi ville att teet på något sätt ska ha en koppling till Solvatten. Och därför har vi valt just detta te, ett grönt rent te, för en grön framtid och rent vatten. Vattnet som renas i en Solvatten skulle kunna användas för att brygga just detta te. För en Solvatten kan värma vattnet till 72 °C, precis den temperatur som vi har på vattnet när vi brygger grönt te.

“Många associerar rent dricksvatten med ett glas kallt, friskt vatten. I själva verket är det inte bara i kalla Norden som den varma drycken är minst lika betydelsefull för vätskeersättning, välmående och livskvalité, utan även i varma länder som Uganda. Miljontals mödrar i världen ser till att ge sina barn en kopp te på morgonen innan de går till skolan, för att ge dem en god start på dagen och försäkra sig om att de fått i sig rent vatten.” Petra Wadström, grundare av Solvatten. 

Förpackningen är en enkel design, men med desto mer tanke bakom. För en Solvatten är precis lika enkel i sin design. Den svarta dunken fylls med vatten, solen renar och värmer vattnet och när det nått 55 grader är det klart att användas. Vid ytterligare UV-exponering kan vattnet nå upp till 75 °C. Tack vare Solvatten får familjer, i länder där det råder brist på rent vatten, tillgång till vatten som kan användas i vardagen.

Teet kommer att säljas i våra butiker och online. För varje såld förpackning går 10 kronor till Solvatten. 

Läs mer om Solvatten och deras projekt på solvatten.org