Åsa Skeppstedt

Tehuset Java & Solvatten

Vi på Tehuset Java presenterar stolt vårt nya samarbete med Solvatten. En organisation som kämpar för rent vatten och en hållbar framtid.

Solvatten är en kombinerad vattenrenare och vattenvärmare. Den är framtagen för familjer i utvecklingsländer där bristen på rent vatten leder till flera utmaningar och problem, kopplat både till hälsa, jämställdhet och försörjning Med hjälp av Solvatten kan familjerna enkelt få tillgång till rent vatten och på så vis förbättra sina livsvillkor. Det innebär att familjerna blir friskare och dessutom får mer tid över till annat, så som skola eller jobb. Vilket gör att inkomsten kan bli större och livskvalitén öka. 

Det enda som behövs är en Solvatten. Genom ett filter och genom solens strålar så renas vattnet och värms upp till 75 grader. Därmed kan det användas för hygien och matlagning m.m. Denna energibesparing minskar påfrestningen, inte enbart på familjer, men också på miljön genom sin enkla funktion.

Tehuset Java har alldeles nyligen startat ett samarbete med Solvatten. Samarbetet syftar till att kunna bidra med Solvatten till flera familjer i utvecklingsländer. I och med detta sluter vi cirkeln på Tehuset Java. Vårt huvudfokus är te, som bryggs med vatten runt 75 grader. Teet importeras från andra delar av världen, där situationen är olik vår egen. Genom Solvatten ger vi något tillbaka. 

”Vi är stolta över detta samarbete och hoppas att vårat bidrag, med hjälp av våra kunder, kan generera i en mer hållbar framtid för åtminstone några familjer. Vi tror också att samarbetet kommer vara givande även för oss och vi ser fram emot att utveckla det över tiden.” säger Åsa Skeppstedt, delägare Tehuset Java.

 Vill du veta mer om Solvatten? Läs mer på deras hemsida här.