Åsa Skeppstedt

Hur brygger man den perfekta koppen te?

En av de vanligaste frågorna vi får är hur man brygger sitt te på allra bästa sätt. Här får du våra bästa tips!

Ett vanligt misstag är att man brygger svart, grönt, vitt och oolong te på samma sätt. Beroende av tesort krävs olika vattentemperaturer och bryggtid för att teets smak ska komma fram. För lång bryggning och för varmt vatten kan resulterar i ett te som blir bittert och som tappar alla sina  smaknyanser. Extra viktig är vattentemperaturen när man brygger grönt och vitt te som är  känsliga mot för varmt vatten. 

Vi rekommenderar följande tider & värme vid tebryggning:

  • Vitt te: 1 tsk/kopp - 3-10 min - 70-85 °C
  • Grönt te: 1 tsk/kopp - 2-4 min - 70-85 °C
  • Oolong: 1 tsk/kopp - 2-5 min - 80-90 °C
  • Svart te: 1 tsk/kopp - 3-5 min - 95-98 °C
  • Rooibos: 1 tsk/kopp - 3-5 min - 95-98 °C