Åsa Skeppstedt

Uppgradera hemmakontoret

Är du trött på att sitta hemma och jobba? Vi har det du behöver för att piffa till hemmakontoret och pigga upp vardagen!

Vi hälsar åter hösten välkommen. En härlig tid, eller hur? Vackra höstfärger i naturen och mysiga testunder i soffan. Med hösten går vi också tillbaka till jobb och skola. Trots att är lite annorlunda i år. Under 2020 har ordet hemmakontor fått en helt ny innebörd och många kommer spendera en hel del timmar på hemmakontoret denna höst. Hos oss på Tehuset Java hittar du det som behövs för att skapa en mysig ombonad plats där du kan fokusera. Brygg dig en stor kanna med te och försök att skärma av. Här är några tips på tekannor, koppar och teer som vi tror kommer ljusa upp hemmatillvaron.

 Lugn och ro

Tekannan Salem skapades redan 1953 för märket Guy Degrenne och är en ikon vad gäller tekannor. Den håller ditt te varmt ungefär dubbelt så länge som andra tekannor (ca 2 timmar) tack vare det fodrade stålhöljet. En nyhet inför hösten är Salem-muggarna som passar ihop med kannan. Serien går i neutrala färger som kommer bidra till lugnet på ditt hemmakontor. Passa på att testa några av våra klassiska teer i kannan. Vårt eget Afternoon Tea Blend är perfekt när du vill brygga en kanna för att klara av resten av eftermiddagen. Earl Grey Rose är ett annat av våra klassiska teer och en absolut storsäljare! Matcha teets toner av ros och vanilj med de nya ljusrosa Salem-kopparna.


Älskade brittiska traditioner

Om du är mer för den traditionella engelska testunden kanske du föredrar den anrika Denby-serien? Det brittiska märket startades upp redan 1809 och än idag håller de på traditionerna i stil och tillverkning. Porslinet går i naturnära färger och former och kommer smälta in perfekt på hemmakontoret. Fyll tekannan med något av våra neutrala svarta teer, i brittisk anda. Assam Namdang är ett kraftigt te och ger dig energin du behöver för att komma igång med jobbdagen. Du kan också testa den engelska favoriten English Breakfast. En blandning av olika svarta teer med anor från 1800 talet. 

Färg och ljus

Behöver du istället en färgklick på kontoret för att pigga upp dig? Då har vi den perfekta serien! Upptäck den lekfulla, färgglada Barcelona-serie från La Cafetière. Tekannan och matchande muggar finns i tre härliga färger; gult, turkost och grått. Till dessa tror vi du kan behöva en riktig energiboost i form av Gurkmeja Power. Eller kanske en riktigt fruktig blandning som för tankarna till varmare, ljusare breddgrader, nämligen Mambo Jambo!