Åsa Skeppstedt

Tehuset Java i Lidingö Centrum firar 15 år!

Varmt välkomna att fira vårt 15-årsjubileum tillsammans med oss den 13/5 i butiken i Lidingö Centrum. Det blir överraskningar, smakprovningar och fantastiska erbjudanden!

Hur allt började

Familjen Skeppstedt har drivit Tehuset Java i Lund sedan 70-talet. Den mysiga och stammistäta butiken har legat på samma adress ända sedan 1932 mitt i Lunds stadskärna. Denna stadspärla med lanthandelskänsla och personlig service är förebilden till allt vi gör inom företaget än idag. Vi är stolta över den kunskap och tradition vår historia för med sig.

Fredrik och Åsa Skeppstedt flyttade år 2007 till Lidingö och drömmen började växa om att starta upp verksamhet i Stockholm. Några år tidigare hade Sofia, Fredriks syster, tagit över driften av butiken i Lund och generationsskiftet var på gång. Kanske skulle vi testa konceptet i Lidingö Centrum?

Drömmen blir sann

Vi föll för den charmiga och lokala småstadskänslan i Lidingö Centrum och kände starkt att Tehuset Java skulle kunna erbjuda Lidingöborna något unikt med vårt breda och unika sortiment av te, kaffe och presenter. En ledig lokal som hade inhyst en resebyrå uppenbarade sig och vi slog till. Butiken på Lidingö öppnade under 2008 och var Tehuset Javas första nya butik på 75 år. Vi var fulla av förväntan och premiären var en succé!

Många av er minns kanske Hanna, vår första anställda som flyttade upp från Lund, som tillsammans med Bente och Minoo drev butiken under de första spännande åren. Nu är det Camilla tillsammans med Evelina och Matilda som ser till att våra kunder kan komma och handla sina favoriter, varje dag under hela veckan. Vi är väldigt stolta över att vi har så många härliga stammisar som återkommer vecka efter vecka för att fylla på sina te-, kaffe- och godisförråd!

Samma år som vi slog upp dörrarna till butiken i centrum lanserade vi också vår gröna teblandning Lidingöblandning. Ett mjukt grönt te med cantaloupe-melon, citrongräs och jordgubbsblad. Framröstad vinnare av våra kunder som fick provsmaka ett antal olika gröna teblandningar. Till jubileet lanserar vi nu en svart variant av Lidingöblandning! Kom till oss under jubileumsdagen och provsmaka.

Tehuset Java idag

Dagens kund är precis som 1932 en medveten, kvalitetsälskande person som hos Tehuset Java hittar både det gedigna traditionella och det överraskande nya oavsett om det gäller kaffe, te eller personligt präglade gåvor att ge till vänner och familj.

Sedan premiären i Lidingö Centrum har vi öppnat ytterligare tre butiker (två i Stockholms innerstad och en sommarbutik på Marstrand på västkusten) samt etablerat ett lager med teproduktion och kontor i Dalenum på ön. I dessa lokaler återfinns även vår e-handel och många kunder över hela världen beställer sina favoriter som packas och skickas därifrån. I anslutning till vårt lager har vi också öppnat upp ett litet Take Away- cafe som erbjuder gott kaffe och te samt de produkter som vi tillverkar där på plats.

Vi är oerhört tacksamma över att så många Lidingöbor har valt att handla hos oss under åren och vi ser fram emot att utvecklas tillsammans med er även i framtiden!

Med varma hälsningar,

Fredrik & Åsa Skeppstedt samt Sofia Wilen med personal