Åsa Skeppstedt

Våra Julteer

Julen har sakta men säkert smugit sig på oss och nu är den här! I våra butiker och online finner du mängder med julsaker. Men framförallt finner du våra julteer. Varje år ser vi lika mycket fram emot lanseringen. Den första öppnade påsen med julte fyller våra lokaler med ett löfte om att julen är på väg.

I år har vi nio olika julteer. Bland annat våra tidlösa favoriter, som sålts i många, många år. Men också några relativa nykomlingar. Här kan du läsa lite mer om alla våra julteer: 

Svart Julte 
En blandning med svart te smaksatt med kanel och vanilj. En varmt kryddig blandning som tack vare vaniljen går åt det gräddigare hållet. Perfekt att dricka med en skvätt mjölk till adventsfikat.  

Vårt svarta julte hittar du i presentförpackning á 100g, i plåtburk á 100g samt på lösvikt 

Ingredienser: Svart te, kanel, vaniljstång och naturlig arom. 

Rött Julte 
En varmt kryddig blandning med rooibos som bas. Rooibos i sig är ganska sött och här kompletteras den mjuka smaken med bland annat kanel, kardemumma och kryddnejlika. Dessutom är rooibos helt koffeinfritt. Så denna blandning passar perfekt en mörk vinterkväll! 

Vårt röda julte hittar du i presentförpackning á 100g, i plåtburk á 100g samt på lösvikt. 

Ingredienser: Rooibos, kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära, safflor, peppar och naturlig arom. 

Grönt Julte 
Tehusets gröna julte är en härlig blandning med riktigt juliga, varma smaker. Bland annat kanel och mandel ger en spännande smakkombination, kryddigt från kanelen och krämigt nötigt från mandeln. Stjärnanisen gör detta till ett av våra vackraste julteer! 

Vårt gröna julte hittar du i presentförpackning á 100g, i plåtburk á 100g samt på lösvikt. 

Ingredienser: Grönt te, mandel, kanel, stjärnanis och naturlig arom. 

Vitt Julte 
Vårt vita julte sålde vi för första gången 2019. Men redan nu vill vi mena att det är ett av våra klassiska julteer! En riktigt lyxig julblandning med angenäma smaker av kanel och apelsinblom. Det vita teet, Pai Mu Tan, har karaktäristiska stora gröna blad och en blommig smak. Perfekt när du vill lyxa till det i jul! 

Vårt vita julte hittar du i rund burk á 50g samt på lösvikt 

Ingredienser: Pai Mu Tan, apelsinblom, kanel och naturlig arom. 

Rooibos Vinteräpple 
En varm och fruktig blandning med koffeinfritt rooibos som bas. Äpple, kanel och rosenblad ger en härlig och lite lättare smak än våra andra ganska kryddiga julteerÄvenm detta rooibos-te passar perfekt för sena vinterkvällar! 

Rooibos Vinteräpple hittar du i presentförpackning á 100g, i plåtburk á 100g samt på lösvikt. 

Thomanders  Julblandning 
En mjukt kryddig blandning med kanel, mandel, ros och apelsin. Svart te gör detta till en fyllig blandning med mycket smak. Blandningen har fått sitt namn efter en av Lunds stoltheter, Johan Henrik Thomander som på 1800-talet var en god talare, aktiv politiker och verksam inom kyrkan.  

Thomanders Julblandning hittar du i presentförpackning á 100g, i plåtburk á 100g samt på lösvikt. 

Ingredienser: Svart te, mandel, kanel, apelsinskal, rosenblad och naturlig arom. 

Lussete 
En riktigt favorit hos Tehuset Java under julen! Saffran, apelsin och chili gör detta till en speciell och smakrik blandning, med svart te som bas. Drick med en skvätt mjölk eller som det är till din lussebulle för att förhöja smaken av saffran.  

Vårt Lussete hittar du i plåtburk á 100g eller 200g samt på lösvikt.  

Ingredienser: Svart te, rosépeppar, apelsinskal, sandelträ och naturlig arom. 

Glöggte 
Ytterligare en riktigt julig blandning med de klassiska glöggkryddorna. Detta är en smakrik blandning med lite sting tack vare alla kryddor. Perfekt när du är sugen på den juliga drycken men ett mindre sött alternativ.  

Vårt Glöggte hittar du i presentförpackning á 100g, i plåtburk á 100g samt på lösvikt. 

Ingredienser: Svart te, apelsinskal, ingefära, kryddnejlika, peppar, kardemumma och naturlig arom.  

Julefrid 
Detta är en helt koffeinfri örtblandning med riktigt mycket smak. Äpple, kanel, mandel och rödbeta ger en spännande, nästan kakliknande smak och en riktigt vacker rödrosa färg. Teet är dessutom väldigt vackert med sina stora bitar och juliga färger.  

Julefrid hittar du i presentförpackning á 100g, i plåtburk á 100g samt på lösvikt. 

Ingredienser: äpple, mandel, rödbeta, kanel och naturlig arom.