Filippa Westerlund

Så gör du sommarens grönaste dryck – enkelt recept på ismatcha

Med vår Ekologiska Ceremonial Matcha gör du enkelt en perfekt ismatcha – svalkande och uppfriskande!

Tehuset Javas Ekologiska Ceremonial Matcha har en lätt, frisk ton och en djup umamikaraktär. Traditionellt dricks matcha varm och utan mjölk, men idag är den också populär som latte, både varm och kall. När matchan ersätter kaffet och blandas med mjölk och is får vi en ismatcha latte – en uppfriskande dryck med mild sötma och fyllig smak.

Hur brygger man då en is-matcha på bästa sätt? 

Brygg is-matcha

  • Ta fram din matcha och ditt matchamått, så du enkelt kan väga upp rätt mängd matcha i förhållande till vatten. 
  • Skopa 2 mått och häll i din matchaskål, vilket motsvarar ca 3 g. 
  • När ditt vatten kokat upp till 70 grader, tillsätter du lite av det (10g) och vispar ut klumparna så du får en slät konsistens. Tillsätt sedan resterande vatten (50g) , totalt ca 60 g. Vispa med matchavispen i en W-form tills matchan är jämn och fint skummad. 
  • Häll upp ordentligt med is i ett glas och häll över den vispade matchan. Antingen toppar du med kall mjölk, av valfri sort, eller så använder du en mjölkskummare och skummar mjölken kall så får du en extra god och krämig konsistens, utan att råka smälta isen. 
  • Sätt i ett sugrör, rör om, och NJUT! 

Hitta allt du behöver för din matcha här! 

Kategorier

 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.