Åsa Skeppstedt

Vilken termosmugg ska du köpa?

Vilken termosmugg är bäst? Vilken mugg håller värmen längst och vilken är smidigast? Här kan du läsa Tehusets "bäst i test" om termosmuggar för att hitta den som passar dig bäst!

Vintern är här och håller ett kyligt grepp om vårt land. Men sol och snö är en oslagbar kombo och vi vill ju inget hellre än att njuta av det säsongen har att erbjuda. Och vad passar då bättre än varm dryck i vinterkylan?  Vi har allt du behöver för en lång promenad i snön eller en heldag i pulkabacken, nämligen vinterns bästa vän, to go muggen! 

Contigo Autoseal ­– West Loop

Contigos to go mugg är den perfekta muggen för dig som vill vara helt säker på att drycken stannar i sin behållare. Tack vare den smarta autoseal-funktionen tar sig inte en droppe ut. Muggen kan du så gott som lägga upp och ner i väskan utan problem. Den snygga och framförallt smarta designen gör att du kan hantera muggen med bara en hand, alltså är den perfekt för dig som är på väg någon stans. En mugg för dig som är on the go helt enkelt! 

 Egenskaper:
- Håller dryck varm i upp till 5 timmar och kall i upp till 12 timmar
- Består av två separata delar, locket går att diska i maskin och muggen diskas lätt för hand
- BPA-fri
- Låsknapp på locket för extra säkerhet
- Spill- och läckagesäker
- Material: rostfritt stål, plast och silikon
- Volym: 470 ml
- Storlek: höjd 20cm, diameter 9cm

Bodum Travel Mug med skruvlock

Bodums take-away mugg med skruvlock är perfekt för dig som vill hålla drycken varm länge. Du kan reglera vätskeflödet genom att skruva i locket. Därmed funkar den även bra som en to go mug. Den har en greppvänlig design med silikon som förhindrar muggen glider dig ur handen. Dubbelväggen i rostfritt stål gör att muggen håller drycken varm samtidigt som utsidan håller sig sval. 

Egenskaper:
- Vätskeflödet kan justeras samt förslutas med skruvlocket (tänk på att hålla muggen upprätt)
- Material: plast, gummi, silikon och rostfritt stål
- Volym: 350 ml
- Storlek: höjd 17,5cm, diameter 8cm

Bodum Travel Press

Detta är muggen för dig som inte kan vara utan morgonkaffet. Bodums Travelpress håller ditt kaffe varmt samtidigt som du kan brygga ditt kaffe on the go. Den funkar som en vanlig kaffepress fast med fördelen att du kan ta den med dig. Precis som Bodums alla muggar har den ett silikonhölje som gör att du får ett bra grepp. Denna mugg är perfekt för dig som kanske får lite bråttom hemifrån. Eller för dig som helt enkelt helst avnjuter ditt kaffe nybryggt. 

 Egenskaper:
- Håller värmen upp till 1,5 h
- Tål diskmaskin
- Tillhörande kaffe press funktion
- Spillsäkert lock (ej läckagesäkert, håll muggen upprätt)
- Material: Plast, gummi, silikon och rostfritt stål
- Volym: 350 ml
- Storlek: bredd 8cm, höjd 18,5cm, djup 9cm

Built Termosflaska

Builts termosflaska, som finns i oändligt många fina färger, är ett måste för utomhusmänniskan! Den är oumbärlig både under kyliga vinterdagar och heta sommardagar. Flaskan håller din dryck varm i upp till 6h och kall i upp till hela 24 h. Därmed kan den användas både som en vattenflaska och en termos. Inte nog med detta så har den en snygg och enkel design med en läckagesäker kork. 

 Egenskaper:
- BPA-fritt
- Vakumisolerad konstruktions som håller drycken varm/kall
- Läckagesäkert lock
- Material: Rostfritt stål
- Volym: 480 ml
- Storlek: höjd 26cm, diameter 6,7 cm

Huskeecup

En kaffemugg för den medvetna kaffedrickaren. Muggen är tillverkad av restprodukter från kaffetillverkning, nämligen kaffeskal. Den är designad för att funka både som en to go mugg och som en vanlig kaffemugg. Den har unika egenskaper som bidrar till att hålla drycken varm längre. Tack vare ergonomisk design är den lätt att hålla och skårorna på utsidan gör att den inte blir för varm. Den är gjord i ett slitstarkt material och kommer hålla i åratal!

Egenskaper:
- BPA-fri
- Ergonomisk design
- Håller värmen längre än en vanlig mugg
- Tillhörande lock
- Återvunnet material
- Slitstarkt material som klarar diskmaskin
- Volym: 240 ml
- Storlek: diameter 8cm

Så oavsett om du är en friluftsmänniska, en pulkaåkande förälder, på väg ut i backen eller en citymänniska on the go, så finns det en mugg för dig!