Teprovningar

Teprovningar med Tehuset Java

Vi erbjuder teprovningar för privata sällskap och företag.

För privatpersoner erbjuder vi i dagsläget föranmälda teprovningar på vardagar under kvällstid.
Priset är 3500:- för sällskap under 10 personer eller 350:-/person.

Teprovningar kan hållas i vår butik efter stängning (ca 20.00) eller i önskad lokal inom Skåne. Utkörningsavgift tillkommer om provningen hålls på annan ort än Lund. Hålls teprovning i butiken erbjuder vi möjlighet att handla med lite rabatt efteråt.

~*~

Frågor sker via e-mail till Anna Mattsson

~*~

Vi har flera olika varianter på våra teprovningar och kan utforma provning efter Era önskemål. Nedan följer våra mest populära provningar.

TE - Från blad till kopp

Vår mest uppskattade teprovning! Här går vi genom det mest grundläggande inom te. Hur teet odlas, dess historia, vilka olika typer av te som finns, hur man brygger sitt te, vårt sortiment och övriga trevliga tekunskaper.


Kejsarens Kina

Här fokuserar vi på teer från Kina. Landet där tebusken växer vilt och tusenåriga anor av att odla te.
Kina är landet som har världens bredaste variation av teer och utbudet är enormt. Vi tar er från Yunnan i söder och upp via övriga provinser och smakar genom teer från hela Kina. 

Indien & Sri Lanka

Indien med sina berömda områden, Assam och Darjeeling har verkligen satt fokus och lagt en grund för många tedrickares vanor. Vi går under teprovningen genom vilka typer av te som odlas i Indien och Sri Lanka.

Japan

Japan har under årens lopp varit både öppet och stängt för västerlänningar och därmed påverkat tehandeln. Idag erbjuder Japan ett otroligt och unikt utbud av framförallt gröna teer. Lär er skillnaden mellan Matcha, Hojicha, Kukeicha, Sencha och Genmaicha och dess olika bryggmetoder.

Oolong

Oolong som är ett mellanting mellan grönt och svart te, har en fantastisk karaktär och unika aromer. Vi fokuserar på Oolong från Kina och Taiwan.

Kusmi - Från Ryssland till Frankrike

År 1867 grundade Pavel Kousmichoff sin första tebutik som han fått i bröllopsgåva. 150 år senare är hans teblandningar berömda världen över och burkarnas vackra design pryder tidningar var dag. Få en historielektion samtidigt som vi provar oss igenom några av Kusmis orginalblandningar som uppfanns på 1800-talet, och några av deras nya flaggskepp som tagit tevärlden med storm!
 

DEAL OF THE DAY

Tusen Tack - 100g i påse

 
 
59 kr SENAST SåLDA VARA