Kaffeguide

Vad är kaffe?

Allt kaffe kommer från samma böna- kaffebönan. Av den finns det olika varianter, till drycken kaffe används endast Robusta och Arabica. Arabica är den bättre bönan som ger ett mer komplext kaffe. Robust är en enklare böna, kräver inte samma omsorg som Arabica, ger en skarpare och något sträv karaktär till kaffet. Robusta används ofta i syditalienska espressoblandningar.

Varje plats där det odlas kaffe har sina egna unika egenskaper, det kan vara i form av jordmån, nederbörd eller det mänskliga arbetet och processen. 
Allt detta tillför karaktär till kaffet och därför är alla kaffen unika i sina aromer och karaktärer. 

Till detta kan man sedan blanda olika kaffebönor från olika regioner för att få fram en så kallad Smakprofil på kaffet. Det innebär att en espressoblandning kommer smaka samma år efter år, oberoende på hur skörden har varit i olika delar av världen. 

Om kaffet kommer från ett och samma plantage kallas det ett Estate eller Single Estate kaffe. Då kommer karaktärer ändras något efter varje skörd då bönderna som odlar inte kan reglera nederbörden vilket påverkar karaktären i kaffebönan.

DEAL OF THE DAY

Assam Namdang

 
 
(2)
49 kr SENAST SåLDA VARA